My First...


Setelah sekian lama aku sibuk...akhirnya ada gak masa aku nk update blog aku. kebetulan laptop aku masih kat kedai tgh servis..kasi tukar minyak hitam biar laju sket. tu yg takde masa nak update...lama gak la aku tak jengok blog aku sendiri, maklumla kerja tak tentu tempat nih susah sket...kejap sini kejap sana...

hari ni aku nak citer pasal 1st time @ kali pertama @ benda yg mula skali...bagi sesetengah org benda yg pertama tuh la yg susah nak kita lupakan. apa2 je yg kita buat 1st time...sbbnya...sbb 1st time lah...aduhai. Macam pertama kali kuar dating....baju pertama yg kita beli...cinta pertama (cinta monyet tuh)...benda2 yg 1st time nih biasa taklah perfect, mesti ada cacat cela sket tp trust me...dia akan menjadi kenangan paling mahal yg kita ada....berikut adalah beberapa 1st time aku...

My 1st KASUT BOLA....kasut bola kain tapak getah. cap apa aku tak ingat...dia cap jenama nama org cina. murah je tuh dlm belas2 ringgit...ala, slalu org pakai wat noreh getah...kasut tuh aku beli guna duit raya aku..(punya la nak main bola)...kalau yg jenama, boot umbro kaler hitam.

My 1st JERSEY BOLA...jersey Sekolah Kebangsaan Kampung Sawah masa aku darjah 5. kaler hijau kuning...cam kedah, sbb zaman aku sekolah rendah kedah power giler. bangga gak la pakai jersey sekolah time tuh...aku pakai no 9...striker beb.

My 1st GOAL...lawan sek. keb. chuah...kira goal rasmi akula...main petang2 nye gol tak kira la...ni yg kira forml gol...bola silang aku slide, pastu bola masuk ikut celah ketiak keeper...cam nistelrooy siot.

My 1st AWEK AKU MINAT...masa aku sekolah rendah. awek kg sebelah...elieda, anak cikgu johari. comel beb masa kecik2 (masa kecik la, skang mcm eni...angkat kain jemuran)...gila sawan aku time tuh.hahahaha...sbb pempuan ni gak la dlm seminggu aku tukar 3 pesen sikat...dia tak layan pun. mentang2 ko awek pujaan time tuh...huh...

My 1st GAJI...gaji sebagai buruh kasar...betul beb...buruh kasar betul, ini betul2 bukan cubaan...aku tolong pakcik aku buat rumah. time bile?..time semester break masa kat U...insaf beb...baru ko tau camne susah nak carik duit.

My 1st CD/Kaset...yg aku beli pakai duit aku...kaset Spider (alladin)...sblm tuh ada kaset raihan, tp pakai duit org...trus aku minat spider sampai skang.

My 1st HANDPHONE...3310...ha, nokia 3310. time tuh rasa canggih gile. stok bila batery kong dia bunyi tret..tret..tret...hahahaha...dh lama aku tak dgr bunyik tuh. aku memang lambat pakai handphone sbb aku pakai phone masa nak sambung degree kt UiTM...alasan...tak nk kacau study konon...chet! podah...lagi jahanam ada la.

My 1st TIME PENUH PUASA...ermmm...masa aku darjah 4. siap dapat duit raya lebih tuh...nekad nak penuh dr darjah dua lg tp apa kan daya...dugaan kuat masa kecik2...tengok mak aku belah tembikai pun dah takleh tahan...cobaan...

My 1st STADIUM...stadium pertama aku masuk, stadium paroi...masa aku darjah 4 kot...tgk negeri sembilan lwn kedah...negeri sembilan monang 1-0...sape ntah score aku tak ingat. time tuh lim teong kim main negeri sembilan lagi.


My 1st WAYANG...citer cina shaolin botak...lokasi?...panggung kat kuantan. panggung capitol...masa aku form2. tgk ngan budak klas aku...tuh la first time aku tgk wayang. skang tak tau la plak panggung tuh ada lagi ntah tak...


5 Response to My First...

  1. weii lama sungguh ana tak lawat blog enteeeey la. ana byk sibuk uruskan blog ana yang terbaru la. sbb itu blog kasi eewannnngggggg. fulus fulus. enteeey taknak blaja dgn ana cara buat blog leh dpt wang ka. senang saja. 100 percent internet. sah di sisi undang2.

  2. shah says:

    mau la mau...ana mmg sudah lama mau blaja sama entey la...ya maula, ya buah kana, ajarkan sama ana mcm mana mau dapat fulus...fulus la fulus....wow! meniaga org lagi kaya dr meniaga unta la....ajar la ajar...

  3. kak sarah says:

    cik arik terime kasih ole-ole daripada bali..

  4. shah says:

    sama-sama...acik tak tau cukup tak. almaklum, anak buah satu batalion askar.

  5. kak ckin says:

    memang ramai askarnya....yg paling penting ingatan tulus ikhlas dari acik ayik tu yg mahal tuu juta2 rupiah.bole kira MY FIRST jugak la....1st time bg hadiah sebatalion

Post a Comment