Gibbon Wanted...


Korang kenal tak binatang ni? Ni la Gibbon atau dalam bahasa melayu ungka...bukan angka tp ungka...sbb apa aku tayang gambar member nih? sbb dia dah susahkan kerja aku hari ni...aku cam biasa la kerja Zoo Landscape Architect. Mana ada binatang yg perlukan rumah aku akan sampai untuk bagi keselesaan pada mereka=P. Bezanya aku tak macam eric leong buat rumah orang, aku buat rumah binatang ye...asal ada binatang je ada aku, asal ada binatang je ada aku, asal ada aku je ada bintang...nak dijadikan cerita aku pergi la zoo sunway. Sebelum tuh, zoo sunway nih bos aku yg design so diaorg nak wat extension...nak tambah 3 lagi exhibit...Orang Utan, Mandrill baboon ngan leapord cat.

Aku pun pegi la ngan bos aku buat measurement kat site. Site untuk binatang tuh diorg nak proposed sebelah ngan exhibit member kita nih. tgh2 syok aku wat measurement, aku rasa cam aku hilang something...ah! perasaan je kot. Aku pun tarik tape nak dapatkan bacaan..."ermmm, ok 16 meter"...baru je nak tulis...eh! mana pegi pen aku...ah! sudah...pen aku dah kene cilok ngan member kite nih...dah kat mulut dia dah. aku cuba panggil dia...tp sayang, dia tak paham bahasa aku....arghhh! tak pasal2 aku kene take note dalam otak je. takpe lah en ungka, ko amik la pen tuh buat tulis2...jgn ko makan dah la. kang sakit perut susah plak. Apa nak buat, dah nasib badan...sekian



ps : kepada peragut yg suka meragut barang orang, perangai ko sama macam ungka cuma ungka nih mulia sket dari korang...sbb ungka ada otak takde akal tp korang wahai si peragut ada akal tp tak reti nak pikir.

2 Response to Gibbon Wanted...

  1. Anonymous says:

    kesiannye gibbon tu...dia lapa...:(

  2. shah says:

    bukan...tp boring

Post a Comment