Iklan oh iklan...!


Lama la plak aku rasa iklan kat TV nih...kekedang aku naik fed up. Apa taknya, cerita seminit iklan berjam2...tp bila tgk iklan lelama nih teringat la plak aku masa aku kecik2 dulu. Aku memang suke gile tgk iklan kat tv...(walaupun tau dah iklan tu menipu)...terpacak la depan tv layan iklan. Ada 3 4 iklan yg masih terbayang dlm kepala otak aku yang aku xleh lupe sampai skang...

Iklan Trojan Perkasa...jeng 3x. Aku suka iklan ni dulu sebab trojan tu keluar macam hero giler...(walawey). Pastu dia pakai pedang je bersihkan baju. hidup2 aku kene tipu.



Iklan pencuci Axion...Yang ni lagi la syok. Secolek saja minyak tanggal segera...siap dgn twister lagi. Terus aku suh mak aku beli axion buat basuh pinggan..tp takde pun keluar twister tuh.



Iklan Brylcreem...time nih azhar sulaiman memang tgh top la. Bila iklan ni kuar je, aku slalu berangan depan cermin buat macam2 gaya rambut...(memang kritikal bab rambut nih dr kecik). Kira nak tiru gaya azhar sulaiman la kononnya. Sampai skang aku pakai minyak rambut brylcreem.



Iklan raya EON...ni satu lagi iklan aku takleh lupa. Sebab lagu dia je aku teringat sampai skang. Gila ko, time nih ramlah ram bergetah lagi. Lagu ni biasa je tapi best...aku ingat lagi masa cuti raya start reramai nyanyi lagu ni balik rumah...



Tu antara iklan2 dulu yang aku ingat sampai skang. Ada lagi macam iklan john plyer special..(ala yg balai raya dia roboh pastu dia ckp 'mungkin tidak')...aku nak share tapi takleh. Papepun seronok jugak sebenarnya layan iklan. Cuma jgn la lama sgt kang aku baling jugak TV ni keluar...

9 Response to Iklan oh iklan...!

  1. atai says:

    ahaksss....... iklan nostalgia...!!

  2. iklan versi terkenang2...

  3. Anonymous says:

    terkenang semasa dulu...memang nostalgia.

  4. anonymous: ada lagi sebenarnya tapi xleh nak upload dlm nih...papepun, seronok layan iklan.

  5. atai says:

    iklan susu dutchlady "kita minum duluuuu......" takder ker? huhuhuh

    ke tu zaman lain?

  6. hahahaha...a'ah. legend gak iklan tuh.

  7. k-own khaiza says:

    huhu plg nostalgia iklan axion tu....tingat aku lg 1 iklan sabun...
    bona..bona..

  8. bona bona...huhu

  9. Saya ada dalam iklan tu...JPS balai raya roboh dan edisi hari raya.

Post a Comment