Zoo Kemaman...in the making


Start hari ni aku akan kurangkan penulisan blog aku sebab kerja aku dah start berlambak...aku dah nak start pulun projek Zoo Kemaman. Maknanya aku terpaksa kurangkan merepek pasal benda2 lain selain dari binatang, habitat binatang, makanan binatang, kandang binatang dan benda2 yang ada sangkut paut dengan binatang...(kecuali taik binatang...itu lain kedai jual taik binatang). Aku dah nak kene start detailkan semua exhibit binatang...aduhhhh!...pening aku. korang kene layan je la citer binatang aku nih...sebab memang aku kerja dengan binatang cuma perangai aku je tak macam binatang...tp binatang still makhluk tuhan...eh! berapa banyak binatang daaaaa.....

Meh aku citer sket kerja aku. Aku kerja sebagai Landscape Architect (glamour la konon) kt company aku Global Wildlife Immersion (GWI). Specialist buat zoo...lebih kurang macam kerja si sudin la..."kerja saya merbahaya pakcik, siang malam berjaga2 saja...kerja apa nak sudin?...sambung ekor beruang pakcik...iskh..iskh...iskh...iskh..." tapi tu pada title saja...hakikatnya aku kat company aku nih kene buat semua kerja...building, landskap dan jugak zoology...rezeki tuhan company aku dapat projek buat zoo kemaman. So, ni la nak start kene pulun...nak tender bulan 5 tp design tak kompem2 lagi...aduhhhhh!...sebenarnya kemaman memang dah ada mini zoo tapi skang diaorg setuju nak besarkan zoo tu...dan kemungkinan akan jadi zoo terbesar kat Malaysia kot...(including future development)...biasa aku sembang ala2 drama melayu samarenda...citer projek nak gempak2 juta2 punya...besar punyaaaa!

So, doakan semuanya berjalan lancar dan projek zoo ni sukses...atleast ada gak la tarikan baru kat pantai timur...ok...ok...dah nak maghrib...jom solat.

11 Response to Zoo Kemaman...in the making

  1. Nisa says:

    bagusla ko shah design zoo.. dpt dekatkan diri dgn alam sekitar. opis ko katne eh?

  2. Anonymous says:

    gud luck!

  3. La Leeda says:

    idup kemamang! udah lama meninggalkan bumi kemamang yg segalanya mahal..dan agak sempit.

  4. harap2 binatang dlm zoo kemaman nih sehat2 semuanya.jgn mcm zoo negara sedih aku tgk.

  5. nisa: memang best kerja ngan alam sekitar nih...hehehe...opis aku kt rumah aku. 3 jengkal je dr tempat tidur aku.

    anonymous: tq...

    laleeda: bijok mung org kemamang...mu balik kemamang mung jgn lupe gi de nung.

    gm: insyaAllah...tp tu bergantung pada management. kiteorg ajar setahun mcmana nk operate lps tu diorg kene manage sendiri plak.

  6. umai says:

    salam..btul la best sgt dpt keje ngan alam sekitar..bolh curik tulang nikmati alam skitar time rehat,,?? cakap pasal alam smulajadi ni kan,tringat lagu open your lens by maher zain..yg mtk mcm2 petunjuk pelik dr Allah sb nk msuk islam..tp bnda plik yg dia mntk semua x jadi..last2,ye trbaca ayat quran yg cani mksudnye lbh kurg..xcukup lg kah kjdian antara langit n bumi,kejadian manusia..utk dijadikan petunjuk kebesaran Allah..yg maha pencipta..?

  7. umai: lagu apa tu...x penah dgr plak. tp memang la, langit bumi laut sungai...semua cukup nk membuktikan kebesaranNya. tgk saja awan besar yg terhampar di langit tanpa ada satu tiang pun yg menyokong...=)

  8. nanti aku nak melawat zoo ko.. kasik tiket free siap masuk ke kandang skali k...

  9. ok...jangan kata masuk free, aku bg masuk kandang singa free...hehe

  10. haha,,, menarik gak ler dengar kisah menatang,, aku suka zoo,, zoo membantu ekonomi pelancongan tempatan, kenapa Negara Kedah Tua tak ada zoo,

  11. negara kedah tua ada tp kat langkawi...kalau x salah la.

Post a Comment