Tolong la...


Post nih aku tujukan untuk 2 pengarah terkenal...(terkenal la sangat)...Aku selaku penonton cerita2 dan wayang melayu ni dengan tertibnya menyeru supaya dua orang nih berhenti la dari buat filem...Ahmad Idham ngan Prof Razak Mohaideen. Nama je pengarah berpengalaman, cerita macam hampeh...rasa nak lempang pun ada dua orang nih.

Ahmad Idham, perasan lawak...Buat la cerita senario beach boy. Aduuuhhhh! aku rasa sarkis lagi lawak. Orang putih wat citer drift, ko pun sibuk wat citer drift...bila orang lain buat citer hantu laku, ko pun sibuk buat citer hantu...Pastu, tak abis2 dari dulu nak buat citer mat rempit. Idea ko lagi kecik dari mata ko...

Razak Mohaideen, nama je pensyarah tapi citer macam sampah. Aku tak dapat bayang la apa yang ko ajar kat student2 ko. Tak abih2 ngan mamu, anak mami, boria, nasi kandaq...nahai! buta karey...pung pang pung pang lagu tu jugak. Kapla jingga punya pengarah...tolong la dua orang nih, buat la citer yang berkualiti sket. Kalau tak reti gak berenti trus lagi senang. Ikut la macam pengarah yang kreatif sket macam Khabir Bhatia, Adflin Shauki, Mamat Khalid atau Uwei ke...

Aduuuhhh! Aku rasa nak suap je kaki aku dalam mula dua orang nih.

6 Response to Tolong la...

  1. ko dah tgk mualaf?citer tu pada aku best.lepas tgk rasa mcm nak pegi kelas tafsir.sbb dok baca quran tp tak paham betul maksud.sedey lah,yasmin ahmad dah x de.tglla diorg berdua yg makin bnyk buat filem yang x ermmm..ermmm...mcm kalau tayang free kat RTM pun aku tak tgk!

  2. wah tema baru nampak... ni baru pengarah yang berkaliber... takpe shah insyaAllah thn ni filem aku kuar... mesti jauh panggang dari api dari citer2 2 pengarah sarkis yang ko maksudkan tu... hehe

  3. shah says:

    gm: aku belum tgk...trus terang aku suke iklan petronas yasmin ahmad je, citer dia terlalu seni sgt...bab Quran ruh, memang la. sbb tuh kita disuruh mengaji Quran bukannya baca Quran. tp papepun biar berguru sbb Quran bukan boleh main translate direct macam kamus dewan...

    balak: biasa la, baru blaja tukar background...ok, aku tunggu balak. aku pun ada cita2 nak tulis citer filem. diaorg nih ada duit je tp buat citer hampeh...

  4. sarah says:

    wah..
    makin cantik blog cik arik ni:)

  5. nice blog skin..cool..
    and yes..them both are sucks!

  6. shah says:

    abbey: =)

Post a Comment