The best AC Milan lineup


AC milan atau nama panjangnya Associazione Calcio Milan memang tak syak lagi salah satu gergasi eropah. kelab ni mula ditubuhkan tahun 1899 lepas diaorg berpecah ngan satu lagi kelab milan iaitu Inter Milan...pantang berjumpa mesti nak gaduh padahal satu tempat, main satu stadium. memang banyak la star player yg pernah main kt kelab ni mcm Van Basten, Ruud gullit, Rijkaard, Jean-pierre papin, maldini, inzaghi, ronaldo dan ramai lagi la...warna rasmi diorg cam biasa la merah hitam...


tp apa yang aku nk citer ni pasal lineup milan yg paling power. tak lain tak bukan ac milan dream team 1987-88. dr dulu sampai team yg skang ni, aku rasa tak bleh lawan team milan tahun 1987 ni. team emas ni gak la yg menang scudetto 1987-88 kalahkan napoli yg masa tu ada maradona. pastu menang lak european cup beat steaua bucuresti 4-0. pastu, tahun depannya menang lagi scudetto ngan european cup. bg aku ni la team milan terbaik sampai skang...


top row from left : Paolo Maldini, Marco van Basten, Ruud Gullit, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard, Giovanni Galli

bottom row from left : Franco Baresi, Roberto Donadoni, Alessandro Costacurta, Angelo Colombo, Mauro Tassotti

5 Response to The best AC Milan lineup

  1. power siot team ni... sama power mcm dream team perak 1990-1992.... pergh...

  2. arik says:

    zaman mana lak tu...zaman azizol abu hanifah ngan nizam adha eh?

  3. Anonymous says:

    Apsal ancelotti dgn pantas beruban..? Mase ni umur maldini brapo ek? 18?

  4. shah says:

    Ancelotti muka dia tak bnyk berubah. maldini masa ni dia baru 17 thn kalu tak salah la...

  5. shah says:

    sorry...aku baru dapat...time nih maldini umur 20 thn.

Post a Comment