top 5 movie


cerita pasal movie, semua mesti ada favourite movie masing2. ada yg suke citer melayu, citer cina, cerita hindustan..(debush...debush...sound effect)...ada plak yg suke cerita perang, cerita seram..(tp tgk tutup mata, baik takyah tgk)...cerita sedih a.k.a jiwa kacau...cerita kelakar...mcm2 lg la. korang pernah tak cuba nak senaraikan top 5 movie yg korang suke (maksud aku english movie je eh)...pening kepala aku nak pilih movie yg aku suke...ni kira senarai top 5 movie dr dulu sampai sekarang. maybe ada yg aku terlupa tp ni yg terfikir dalam otak aku skang....















1. Saving Private Ryan
cerita perang yg aku rasa lain dr lain. matlamat mission dia nak bawak blk sorg prebet nama dia James Francis Ryan (matt damon). tu je mission dia tp mcm2 la jadi sblm jumpa pvt. ryan nih termasuk la salah org...(scene salah org nih lawak). hero dia tom hanks tp aku suke watak pvt. daniel jackson (barry pepper)...rilek je.









2. Armageddon
citer pasal dunia ni nak kene hamtam satu kali sama itu batu besar...(memandai je org putih nih)...tp best citer dia pasal dia kene hantar org yg terer bab2 mengorek tanah sbb nak tanam bob kat mateor tuh. ada bruce willis, ben affleck dan yg paling aku suke liv tyler...pergh, cair aku.





3. Gladiator
cerite pasal pahlawan zaman besi...(ketang ketung ketang ketung)...sorg askar yg setia tp kene dengki ngan anak raja sbb raja...(buka rajagopal eh...raja betul)...nak bg tahta pemerintahan kat hero ni. last2 hero ni jd gladiator...citer ni aku benci gile ngan anak raja tu. rasa nak pijak2 je. cinematografi dia paling aku tabik...









4. The Patriot
pergh...semangat gile bila aku tgk citer nih. lepas tgk citer ni mesti rasa berkobar2 je jiwa...(tp kejap je la)...aku tabik gile la kat mel gibson dalam citer ni. sebab dia je aku rasa citer ni hidup. dia boleh bawak watak seorg ayah yg baik hati, sayang ngan anak2 dia tp dlm masa sama ganas gile masa perang...



5. Edward Scissorhands
aku tak tau korang ingat tak citer nih. citer dia cam pelik gak la tp aku suke. bdk ada tangan gunting yg terer gile gunting rambut org ngan binatang...start citer ni gak la aku cam angan2 nk jd cool cam johnny depp. muka selamba je tak bnyk cakap...(tu yg aku cuba buat masa kat sekolah...pendiam...hehehe)...tp...ada sorg lagi penyeri citer nih...winona ryder...pergh! lg la aku cair. aku rasa cam takde pempuan lain lg lawa dr dia time tuh...perghhh...

3 Response to top 5 movie

  1. Anonymous says:

    urmm...kira ko berjaya la bawak watak tu, sbb dulu2 mmg aku ingat ko ni pendiam...rupa-rupanya tidak! hehe aper plak watak ko skrg?

  2. Anonymous says:

    U571?..:)

  3. shah says:

    anonymous 1 : hahaha...memang pendiam aku kan. satu gi sbb time tuh batch kite laki ramai yg banyak ckp. malas aku nk kelam kabutkan keadaan...skang aku jadi aku. bercakap bila perlu.

    anonymous 2 : U571...ha'ah. citer tu pun aku suka gak.

Post a Comment