Lawak Ujang


Ni kira post sebelum pegi solat jumaat...aku terbelek la majalah ujang lama2 yg tetiba je aku terjumpa nih. memang klakar lawak diaorg dulu2. skang nih aku tak tau la sbb dah lama tak beli. tp member aku citer dah tak klakar dah...tp yg aku baca ni cara2 nak cover line...tergelak gak la aku sorg2...papepun ni lah bahan hiburan paling berharga masa sekolah...meh layan lawak ujang...

Cara2 nak cover line...

1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....


kesimpulan : apasal ujang cam dah tak laku skang ek?

2 Response to Lawak Ujang

  1. asey says:

    kekekeee kena tipu. keeek weiii mlm nie aku pasti datang

  2. shah says:

    dey thambi..ko tak datang futsal mlm ni aku jemput ko kat rumah ko...ayoyoi..ini budak kapla ada batu besar dalam duduk

Post a Comment