Superhero...oh superhero


Semalam bersamaan hari rabu merupakan antara hari2 yg aku termakan pujuk. member2 aku berjaya hasut aku tgk wayang cerita wolverine...X-men Origins-wolverine...aku tak tau kenapa aku cukup tak minat tgk citer2 superhero nih...(dh mula dah rasa pelik dr org)..walhal masa kecik, suke gile tgk kartun. dah besar cam rasa...bapak la tak best tgk citer superhero2 nih. aku lagi suke tgk citer perang2 (saving private ryan), citer yg logik (citer yg kebarangkalian boleh jadi di dunia nyata), citer yg ko tak dapat budget apa kan jadi lps nih (national treasure, vantage point), citer yg banyak puzzle (angle demons), citer yg ko tak bleh budget sapa baik sapa jahat...tp tolong la bukan citer superhero...tp hari tuh aku pegi 3 org so kenalah ikut majoriti...


ntah la, aku tak tau apa yg org gila2kan sgt citer2 camni. yg tak tahan tuh ada member aku siap berangan jd cam watak hero tuh (tp bukan citer wolverine, ni citer transformer)...arggghhh...tolong la beb. dh tua bangka nak jd superhero. try la pakai kostum dia kalau tak tersembul perut ko...hahahaha...pastu cuba ko transform, agak2 jadi lori ke jadi mangkuk tingkat...sorry terkutuk sket.

citer superman lps setahun baru aku tgk. tu pun dvd member aku. citer transformer aku terpaksa sbb tgk ramai2 (siap tertidur tuh)...citer incredible hulk...tgk dvd gak.yg baru nih watchman lagi lah tak tgk...kene lak dvd aku beli tuh wayang copy lg la hilang selera nak tgk...skali lagi bermain kat otak aku...aku ni pelik ke dr org lain.


berbalik pada citer wolverine...aku percaya semua akan suke gila kt hero nih. tinggi, tegap, kuat...mcm2 lagi lah. tp aku lg suka watak gambit. rileks dan bersahaja...(pendiam tuh tak tau la)...ni satu lagi yg aku rasa aku pelik...biasa org suka watak hero tp aku suka watak pembantu setiap cerita yg aku tgk...(tak kisah la movie superhero ke movie perang2 ke)...citer wolverine aku lagi suka watak gambit...citer batman the dark knight aku suke watak joker...citer lord of the ring aku lg suka watak lagolas...aku rasa hero tuh cam poyo je lebih. pastu buat2 suara cam konon macho la...chet! podah.


masa aku kecik2 pun camtu. kalau citer thundercats tu semua nak jadi lion-o tp kang aku sorg nak jadi tygra. hahaha...takyah gaduh2 nak rebut watak hero. pastu citer flashman melanda malaysia...semua nak jadi flashman merah (ketua dia)...kang aku sorang nak jadi flashman biru. bila aku pikir2 balik, maybe memang sifat aku kot. terbawak2 sampai skang. kalau tgk bola france vs senegal...(aku argentina eh)...ramai la sokong france. kang aku dtg2 sokong la senegal walaupun senegal tu tak kuat ngan aku tak kenal pun player dia. kesian senegal takde yg nak sokong...

sama masa kat sekolah, ramai yg nak menonjol so aku duduk la tgh2. aku tak suka org terlalu fokus kat aku...(org tak fokus langsung pun satu hal gak)...camtu gak pempuan. kalau dh menjadi pujaan kat sekolah tuh memang la aku tak ngurat. yg rilek2 tu yg aku suke...maksudnya rilek dan lawa eh..(lawa tu kene ada..hehehe...) aku tak suke nak berebut satu benda. yg lagi teruk berebut2 sorg awek...sengal betul. kekadang aku tertanya2 gak, ke aku suka jd second man...ntah lah...ibarat mcm satu band rock, aku akan jadi lead guitar dr vokalis yg org akan ngigau malam2...ermmm...ye kot...aku lagi suka jd org yg banyak wat kerja tp org tak berapa perasan dr org yg wat kerja tp semua org nampak...kesederhanaan..tu lah kot ayat yg sesuai...ada org cakap aku terlalu merendah diri. maksud aku terlalu sangat...ntah la

kesimpulannya :
1. aku tak suka terlalu menonjol
2. aku suka jd watak sampingan dr watak utama
3. aku tetap tak suke cerita superhero....

8 Response to Superhero...oh superhero

  1. lailisya says:

    Sape ek budak pompuan yang rilek2 + lawa kat sekolah yang ko suke tu???Hehehehe

  2. shah says:

    hahahaha...ramai wei. ke ko nak aku masukkan ko dlam list.hahahaha...papepun biarlah rahsia.

  3. Anonymous says:

    reverse psychology- dengan cara tu ko akan attract attention indirectly by making urself different n special...;p bijaknye.. x sia2 tangisan mak ko utk anta ko blajar tinggi2...berbaloi-baloii..saiko hehe:p

    kesimpulanye= ko ni MANJE lebih!tu jerr..eleyy:p

  4. shah says:

    different n special...maybe. tp aku takde niat pun nak attract people indirectly...aku suka antara nampak ngan tak...

    kesimpulannya = ke ko tergoda ngan aku...hahahaha=p

  5. Anonymous says:

    kesimpulannye= ko akan perasan sume org tergoda ngan ko, keh3...'perasan' kekadang2 dlh 1 perasaan yg best kan rik...hahaha

  6. shah says:

    dr perasan datangnya confident...dr confident datangnya hensem...dan anda akan hensem bila seorang jurusolek pondan berkata pada anda...'anda tak perlukan saya, muka anda memang hensem'...hihu

  7. Anonymous says:

    dia pondan, dia suka ko, ko perasan, tu jer...;p

  8. shah says:

    apa apa ajer...

Post a Comment