My Dream Team.....


Setiap orang atau makhluk kat muka bumi ni yang minat bola mesti ada personal dream team....ni lah pasukan idaman aku yang aku rasa kalau aku ada player camni, confirm takde team bleh kalahkan aku....hehehehe...


pasal apa aku pilih diorg....

PETER SCHEMEICHEL (GK)....keeper paling mantap pernah aku tgk. sbb dia je denmark champ euro masa aku sekolah rendah. team denmark time tu takde la power mana tp sbb dia perform trus denmark dapat champ euro. dia gak la yg banyak jd hero kt man united sampai man u menang treeble...hahahaha....glory glory man united...kelemahan : kekadang dia ni bile period dtg, suke buat aksi mengarut.



ALESSANDRO NESTA (DC)...defender paling rileks penah aku tgk...(lek lus)...memang terer gila baca game. dia takde la ganas cam canavaro ke, lucio ke, dia rilek je...aleh2 kaki sampai...tackler tarbaiiiikkkkk...bagi striker skillfull camne pun, rilek je dia cantas...(lek lus).dah memang baka org italy sume terer jd defend...smart player...kelemahan : asyik injured je, kurang vitamin c kot.


JAAP STAM (DC)...sorg lagi defend center terbaik. botak bukan sebarang botak, badan godang kato org negri sembilan. tercirit la striker nak lopeh. dia ni masa world cup kek france 98, ronaldo gomok pun tak lopeh beb. punyo dasyat marking di ni. dia gak la benteng kebal man u tp sir alex pegi jual dia plak. bengang gak la aku ngan alex time tu. dia sms aku tak reply....(kenal ke?)...pape pun solid defender, strong in the air...kelemahan : cepat pancit dia.



LILIAN THURAM (DR)...defend pilihan aku yg hitam. walaupun hitam tp power beb. skali wat overlapping menggigil team lawan. tak heran la man u sibuk nak beli dia ni. kaki panjang sonang nak kait bola. pihak lawan memang tak nampak dia punyalah sbb dia agak golap. tu yg sonang curik bola tuh...pape pun org penting masa france juara world cup 98...ada peluang korg tgk dia main, mantap beb...(esp. france vs croatia)...kelemahan : dia rabun rupanye...


PAOLO MALDINI (DL)...dia ni takyah ckp la. dh memang legend bek kiri. gila kau tak legend, umur 17 dh main italy. ko bayangkan skang umur dh dekat nak pencen kerajaan tp kuderat dia cam budak umur 20an...muka dh la stok model, main superb plak tu...apo lai ko nak jang. member aku pilih roberto carlos defend kiri, tp bg aku maldini tetap di hati...legend yg blom bersara...kelemahan : agak lembab cam kura-kura gak la ble berlari.


STEVEN GERARD (MC/ML)...aku anti Liverpool tapi aku taknak bias. memang dia power beb...(dia je la, player liverpool lain xde de)...kalau malaysia ada bapa permodenan, ha! dia ni la bapa bola sepak moden...bukan bapa tp bapak...pace, energy, passion, accurate, power, leadership, semua la ada dia ni. tu yang kaka admire gila nak main ngan gerard sbb dia ada pakej complete pemain bola sepak zaman skang. kalau shoot dr jauh takyah cakap la, tarbaiiikk. tak caya ko tgk dia score masa lawan west ham, final piala FA...kelemahan : tak pernah solat sbb dia kristian...huhu


DAVID BECKHAM (MC/MR)...bila aku pilih dia ni ada kata sbb hensem. takde mana nyer...kalau pempuan ye sbb muka tp bg aku dia la the best crosser in the world. aku tak penah tgk player bleh cross bola tepat cam dia ni. dia punya crossing, passing memang takyah cakap la. memanjang tepat...freekick specialist...paling lawa masa england vs greece..trus england masuk world cup final...dia ni takde skill gempak cam ronaldo tp play simple pass...the best crosser beb...kelemahan : tak reti tanduk bola, tak reti sepak kaki kiri...cacat


ZINEDINE ZIDANE (AM)...player yg paling cool. skill, takyah ckp la...player brazil pun kene ole ngan dia. dia ni bg aku kira general dlm team...takyah nk ajar, dia tau apa nk buat. otai gile dia, kreatif nak mampus. tak heran la france sampai skang carik pengganti dia. skill paling glamour skill bola pusing...(dunga pun tergolek beb)...takde apa lg nak cakap, dia ni ada dalam team aku confirm menang...kelemahan : kekdg suke buat benda bodoh sampai dapat kad merah...pijak org la, tumbuk la, tanduk la...iskh...iskh...iskh....


LIONEL MESSI (FR)...kalau dh maradona pun suke kat dia ni, aku apa lagi. gile kecik tp lincah. bola dapat kat dia kompem sorg kene gentil. lari laju...magic la dia ni...badan kecik kaki pendek tp org takleh rampas bola. drible bola dh cam makan nasik goreng amerika...dia ni ceritanye memula nk main bola bnyk team reject sbb ketot...(ada masalah hormon).dia dh down sampai merajuk taknak main bola...last2 barcelona gak cekap amik dia masuk akademi barca. pastu diaorg suntik hormon bg besar sket. skang ni kira paling besar dia bleh pegi. menyesal team yg pernah reject dia dlu...barca memang bagus la bab nilai bakat org. dia tak tgk fizikal tp skill...cam korang gak, kalau ada kelemahan jgn down, entah2 kelemahan tu yg bg kite senang kemudian hari....fav player dlm team aku...kelemahan : bleh tahan slalu injured gak dia ni.

RUUD GULLIT (FL)...laju beb mamat ni. rambut berat tp laju...memula aku tak caya gak. lps aku tgk holland vs england, memang tidak syak lagi. laju natang...skillfull player. great finisher...senang citer kalau dia ni dalam kotak penalti, keeper duduk diam je la. jgn harap dapat tangkap bola tuh.muka cam lanun tp main cam hero hindustan...kelemahan : tak tau la plak pasal bukan zaman aku.





MARCO VAN BASTEN (SC)...striker sejati. one by one confirm gol. gila gempak la dia ni. stakat ni aku tak pernah tgk striker lain bleh beat dia...org kata torres, tp bg aku torres memang power tp ada kurang lagi dr dia ni. legend gila doh dia ni. angle tepi, tengah, atas, bawah, sume bleh score. tp sayang bersara awal pasal injured main team milan. striker holland paling mantap pernah holland ada. gol paling cantik masa world cup dari tepi penjuru kotak penalti. lawan team mana aku lupa...superb, bola silang dr kanan ke kiri gol...memang tak syak lg, dia ni lah striker tulen...kelemahan : entah...

6 Response to My Dream Team.....

  1. ckers says:

    ade 5 player milan di situ..hehehe

  2. arik says:

    sudah la kau...

  3. alan says:

    mane nama aku beb

  4. arik says:

    ada la beb.ruud gullit yang macam macha tu bukan ko ke...sivaji da boom...

  5. Anonymous says:

    R9 lagi power beb!! hahaha...

  6. arik says:

    R9...Ronaldo 9 tu memang la terrer, tp dia lagi terrer carik awek dr main bola...hahahaha

Post a Comment